top of page

"Capriati" van Eddy Janssens, een top referentie om trots op te zijn!


Enkele jaren geleden kwamen wij persoonlijk in contact met Eddy Janssens uit het Belgische Zandhoven. Zijn duiven waren ons niet onbekend omdat wij in 2007 via wijlen Ries Schalkwijk al diverse duiven op ons hok hadden waar het bloed van Eddy rijkelijk in vertegenwoordigd was (o.a. "Kerkstoel", "Monica", "Bart", "Broer Kannibaal" etc).

In 2013 brachten we ons eerste bezoek aan Eddy en we namen enkele van onze duiven mee om aan hem te tonen, hieronder "Big Boss" en zijn nestzus "Beauty Caprice" en natuurlijk onze stamkweker "Da Vinci". We kregen wat duiven van Eddy in de hand en waren ook direct onder de indruk van zijn duiven. Tijdens dit bezoek mochten we kiezen uit een aantal duivinnen en ons oog viel op de "Countdown lady". Bij het afscheid hadden we afgesproken dat het jaar erop één of enkele duiven naar Eddy zouden verhuizen.

Toen we terug thuis waren hebben we de duivin 1 ronde gekoppeld op onze "Da Vinci" en daar werd de NL14-1735617 uit geboren. Een mooie blauwe witpen duivin, het duifje toonde zich direct.

Het is 2014 als we in het najaar weer op weg zijn naar Zandoven en in onze mand een aantal duifjes waar Eddy uit mocht kiezen. Daaronder ook het enige kind uit "Da Vinci" x "Countdown lady". Eddy was direct helemaal weg van deze duif en zijn keuze was snel duidelijk, de "617" zou in Zandhoven blijven, hij gaf de naam "CAPRIATI" aan deze duivin.

Voor het seizoen 2016 werd de "Capriati"gekoppeld aan een top doffer van Bart Gillis uit Arendonk, de "Louis". Achteraf blijkt dat dit een topkoppeling is geworden.

Zo werden in 2016 "Victoria" en "Victor" uit dit koppel geboren. Die “Victoria” won o.a 1e Gien tegen 1813 duiven, 1e Noyon tegen 688 duiven. De "Victor” won een 1e Chevrain tegen 942 duiven, 2e Chevrain tegen 1133 duiven, 3e Noyon tegen 608 duiven, 13e Chevrain 1434 tegen duiven.

"Victoria" werd daarmee de 19e Nationale Asduif HAFO KBDB 2016.

Ook in 2017 werden er weer 2 goede jonge duiven uit het topkoppel "Louis"x "Capriati" gekweekt.

De "BE-17-180" won een 1e Chevrain tegen 384 duiven en de "BE-17-101" won een 2e Chevrain tegen 1133 duiven.

De "Countdown Lady" leeft helaas niet meer, zij lag op een ochtend in 2014 dood in ons hok. Maar haar enige kind, de "Capriati", zorgt er in ieder geval voor dat ze de komende jaren nog vernoemd zal worden op menig stamkaart. Via Eddy zijn al weer diverse andere duiven ons hok komen versterken dus wij hopen hem ook terug te kunnen belonen met goede prestaties.

Ook deze fantastische referentie bevestigd wederom de enorme verervingskracht van onze stamkweker "Da Vinci" !!

Father to "CAPRIATI" and grandfather to "VICTORIA":

More news
bottom of page